За фирма АНКА

Начало > За АНКА

Добре дошли в уеб сайта на фирма АНКА. В него ще намерите подробна информация за нас и нашите партньори, за гамата от продукти и услуги, които предлагаме в момента, за това как да се свържете с нас или нашите дистрибутори в страната, както и полезни съвети, препоръки, отговори на въпроси и документация на български език за моделите в нашия продуктов каталог.

Съдържание:

Историята на АНКА
АНКА днес
Социална дейност
Отзиви от клиенти
Работа в АНКА

Историята на АНКА

Създаване и развитие на фирмата

Фирма АНКА е основана на 1 февруари 1991 година в София, като започва своята работа с внос и разпространение на слухови апарати Widex (Видекс) от Дания. През 1992 година фирмата разширява своята дейност с внос на глюкомери Arkray (Аркрей) от Япония, аудиометри Interacoustics (Интеракустикс) от Дания и говорни апарати (ларингофони) Servox (Сервокс) от Германия. През същата година се създава и специализираният сервиз към фирмата за ремонт на слуховите апарати Видекс.

Първият собствен офис за работа с партньори и крайни клиенти АНКА открива през 1993 г. Заедно с обновения сервиз, към офиса на фирмата е разкрита и специално оборудвана лаборатория за изработка на индивидуални отливки за слухови апарати.

През следващите години фирмата продължава своя възход, като през 1998 г. АНКА се премества в нов офис в центъра на София, а от 2001 г. участва в специализираната изложба BULMEDICA . През 2007 г. беше създадена нова фирма от групата на АНКА с основна дейност търговия на дребно с медицински изделия и помощни средства за хора с увреждания, в съответствие с новото законодателство и измененията в нормативната база, приети от 40-то Народно събрание. През 2009 г. АНКА откри нов офис в Пловдив, който е и един от най-модерните центрове по слухопротезиране със слухови апарати Widex в страната.

АНКА превърна в традиция своите участия на BULMEDICA и различни други конгреси, симпозиуми, семинари и специализирани изложeния. Редовно е и участието на Световните педиатрични конгреси, организирани от Widex по проблемите на слухопротезирането при деца с увреден слух, където АНКА изпраща своите най-добри служители, както и лекари и партньори от цялата страна. Фирмата превърна в практика обучението на своите служители чрез квалификационни курсове в централите на фирмите-партньори и разяснителни семинари в своя офис, с което затвърди лидерската си позиция на пазара и получи най-ценното отличие - доверието на своите клиенти.

АНКА днес

2010 година

Екипът на АНКА (към 2001 г.)Днес АНКА разполага с персонал от 12 души, съвременна материална база и най-модерно техническо оборудване, специализирана лаборатория за изработка на индивидуални ушни отливки, сервиз за ремонт и поддръжка на слухови апарати, аудиометри и ларингофони, 2 офиса (в София и Пловдив) с възможности за изследване на слуха и диагностика на слуховата загуба и последващо слухо­протезиране с компютърна настройка на всички видове слухови апарати Widex и разбира се, с ценния над 19 годишен опит, натрупан в работата със своите клиенти и партньори от цялата страна. АНКА работи пряко и единствено с най-реномираните производители в света, предлагащи продукти на световно ниво, проектирани и произведени с върхови технологии и безкомпромисно качество.

Социална дейност

Наред със своята основна търговска дейност, АНКА развива и активна социална и благотворителна дейност. Още от своето създаване, АНКА започва да подпомага различни организации и сдружения, като през годините е финансирала или подпомогнала с материали и консумативи Съюза на слепите в България, Съюза на глухите в България, Асоциацията на родителите на деца с увреден слух, Асоциация "Визия на младите с увреден слух", Българска асоциация "Диабет", Национално читалище на слепите "Луи Брайл", Специализираното средно училище с детска градина за деца с увреден слух в София, Националната асоциация на слепоглухите, домове за сираци и деца, лишени от родителски грижи както и много свои клиенти в неравностойно положение.

Заедно с това, АНКА е предоставяла безвъзмездно техника, консумативи, аксесоари и софтуер на Детския диабетен център в София, 5-та градска МБАЛ в София, Университетска болница "Царица Йоанна" (ИСУЛ) в София, Военно-медицинска академия в София, ССУ с детска градина за деца с увреден слух и др. лечебни и учебни заведения.

АНКА подпомага и научната и образователната дейности в сферата на медицината и технологиите, свързани с нея, чрез спонсориране издаването на учебна литература за Медицинския университет в София и даряването на апаратура за научни и физиологични изследвания в Техническия университет в София.

Политиката на АНКА в социалната сфера е насочена към реално съдействие на истински нуждаещите се организации и лица и към избягване на излишна публичност по отношение на своята социална и благотворителна ангажираност. В резултат на това, в края на 2007 г. АНКА беше удостоена със специална награда от Столична община и Асоциацията на родителите на деца с увреден слух, които организираха и представиха театралния спектакъл "Остави ме на небето", реализиран с подкрепата на АНКА в рамките на проекта Нови начини в рехабилитацията на тежко чуващи деца и деца с кохлеарни импланти - плакет и почетна грамота, подписана от Бойко Борисов, кмет на София.

Отзиви от клиенти

(очаквайте скоро извадки от Книга на клиента в офиса на АНКА)

Работа в АНКА

Към настоящия момент няма свободни позиции за работа в АНКА.

Ако желаете да се присъедините към нашия екип, моля проверявайте ежемесечно настоящата рубрика, както и секцията с новините в сайта за свободни места или нови позиции.