Дигитален ларингофон Servox digital

Начало > Продукти > Ларингофони и канюли > Servox digital
Servox digital - Чистият дигитален звук

Servox Digital със зарядно устройствоServox digital e премиум модела говорен апарат, производство на немската фирма Servona. Той разполага с усъвършенстван цифров процесор с възможности за прецизна настройка на генерирания звук. Това позволява на говорещия да поставя правилно ударенията в думите и изреченията и да говори по-мелодично. Предимство на този ларингофон пред обикновените монотонни апарати е, че той може да звучи значително по-естествено, защото пациента може да добави интонация (мелодия на говора) в изречението и да се изразява по-емоционално. Това дава възможност на всеки, който говори чрез този апарат да променя тона на звука, да задава въпроси, да набляга на определени думи и да придава известна мелодия и ритъм, като в резултат на всичко това потребителя може да се изрази по-добре и да бъде правилно разбран. Ларингофонът има два управляващи бутона. Горният бутон произвежда основния тон, а натискането на долния бутон (който възпроизвежда звук, с половин тон по-висок от основния) дава на говорещия допълнителен обхват за акцентиране. Така, само с помощта на два бутона, говорещият може самостоятелно да контролира произношението си и да влага емоция и темперамент в произнесените думи. Собственият основен тон на звука може да бъде избиран и регулиран така, че полученият говор да не звучи механично. Прецизната настройка е възможна чрез специален софтуер и кабел на всеки Windows 98/ME/2000/XP съвместим компютър и може да бъде извършена както в Централния офис на АНКА в София, така и от всеки потребител, поръчал софтуерния комплект за връзка.

 

Servox Digital в действиеГоворният апарат играе ролята на липсващите гласни струни. Когато Servox digital се постави на шията (или бузата), звуковите вибрации който той произвежда се предават през гърлото към устната кухина (както вибрациите на гласните струни), които след това се трансформират в разбираем говор с нормалните движения на устата при говорене. В резултат на проучвания на човешките навици при произношение и акцентиране, апаратът е фабрично настроен да симулира характерна интонация като например понижаването на тона при завършване на фраза или изречение. Все пак, говорният апарат е просто един помощен инструмент, което налага методични упражнения и тренировки, за да се постигне добро произношение и разбиране речта на ползващия го потребител.

 

Технически характеристики

Servox digital

Управление: С два бутона и един потенциометър
Звукови глави: 2 бр. - твърда и мека
Корпус: Титаниева сплав
Размери на ларингофона (Д x Ø): 118 х 35 mm
Размери на зарядното у-во (Ш x В x Д): 85 x 45 х 146 mm
Тегло на ларингофона (без батерия): 110 g
Тегло на зарядното у-во (без батерия): 380 g
Тегло на акумулаторната батерия: 60 g
Напрежение от батерията: 7,2 V
Работен термо-обхват на ларингофона: -10оC - 50оC
Работен термо-обхват на зарядното у-во: 0оC - 40оC
Гаранционен срок: 24 месеца

Всички продукти на Servona притежават сертификат за качество от Европейския съюз.Servox digital може да бъде закупен с използване на целева помощ от Социални грижи, като разликата между лимита и цената на модела се доплаща от клиента.

Моля свържете се с нас за да ви предоставим най-точна информация за конкретно интересуващия ви продукт.

Актуализирано на 25.06.2008 г.