Сребърни трахеални канюли

Начало > Продукти > Ларингофони и канюли > Сребърни трахеални канюли

Сребърни трахеални канюли

Сребърните трахеални канюли на Servona се произвеждат от цели сребърни тръби. Коничната им форма (долният край е малко по-тесен и със скосен ръб) допринася за лесното поставяне в трахеята. Сребърните канюли се предлагат в богата гама от размери. В таблицата по-долу са описани най-често закупуваните размери, като може да се поръча всякакъв размер по индивидуална заявка на клиента.

Сребърните трахеални канюли трябва да се профилактират приблизително на всеки 6 месеца. В сервиза се проверяват и ремонтират всички рискови части. Всички сребърни канюли се почистват изцяло и се връщат на пациентите като нови.

Тъй като повредената трахеална канюла може да причини болезнени рани на трахеята, върхът на канюлата трябва да се докосва много внимателно. При повреда, канюлите трябва да се изпращат в сервиза на Servona за ремонт, защото само специално обученият за целта персонал може да гарантира правилното извършване на профилактиката и ремонта.

 

Сребърни трахеални канюли
с говорна клапа

Всички сребърни трахеални канюли са налични и във вариант с говорна клапа. Тези канюли се използват за пациенти, които имат хирургически направен отвор в трахеята и са със запазена гласова функция на ларинкса. Гласовата функция може да се използва с помощта на говорната клапа. Външната канюла е с няколко малки отвора (като сито), а вътрешната има прозорче. Говорната клапа се отваря, при вдишване и се затваря при издишване. Докато се издишва, въздухът минава през отворите на външната канюла и прозорчето на вътрешната канюла към ларинкса, като по този начин прави говора възможен.

Таблица с най-разпространените размери

Номер:Външен диаметрър
при върха:
Дължина на
външната извивка:
710,9 mm65 mm
811,6 mm70 mm
912,3 mm75 mm
1013,2 mm80 mm
1113,8 mm90 mm
1214,6 mm90 mm

 

Поддържащи ленти за канюли

За поддържане и фиксиране на различните видове канюли към трахеостомата се предлагат специални ленти за поддържане на канюли. Те са еластични и могат да бъдат в бял или телесен цвят, с метални или пластмасови кукички и с променлива дължина на вратната обиколка.

Всички продукти на Servona притежават сертификат за качество от Европейския съюз.Моля свържете се с нас за да Ви предоставим най-точна информация за конкретно интересуващия Ви продукт.

Актуализирано на 25.06.2008 г.