Поддръжка на слухови апарати Widex

Начало > Поддръжка > Слухови апарати Widex

Поддръжка на слухови апарати Widex

Препратки в страницата:

Сервиз
Батерии
Отливки
Аксесоари
FM система SCOLA
Представителства на Widex по света (списък)

Сервиз за слухови апарати Widex

Фирма АНКА разполага със собствен сервиз за поддръжка и ремонт на слуховите апарати Widex. На разположение на клиентите е квалифициран сервизен специалист, който се занимава с поправката и настройката на повредените апарати. При оставяне на апарат за ремонт се заплаща първоначална такса от 10 лв. за преглед и установяване на повредата (само за извънгаранционни ремонти). След уведомяване на клиента за цената на ремонта и резервните части, при негово съгласие апаратът бива ремонтиран и след заплащане се получава в някой от офисите на фирмата в София или в Пловдив, като апаратът може да бъде доставен и с куриер, ако клиентът е от друго населено място - в този случай, ремонтът и транспортът се заплащат с наложен платеж. Повредите, настъпили в гаранционния срок, които не са по вина на клиента, се отстраняват безплатно. Сервизните поръчки са бързи (3 работни дни) и експресни (1 работен ден), а при възможност могат да се изпълняват и веднага в сервиза на фирмата в София.

Сервизът поддържа гаранционно и извънгаранционно всички модели слухови апарати Widex, които са налични в текущо предлагните серии Bravo, Bravissimo, mind440, Clear220, Clear330, Clear440, MENU Basic, MENU 3, MENU 5, MENU 10, DREAM 110, DREAM 220, DREAM 330, DREAM 440, SUPER и Baby 440, както и моделите от по-старите серии Flash, AIKIA, Inteo, Senso, Senso Diva и Senso Vita. Гаранцията за всички модели от всички серии е 24 месеца и е валидна във всички страни по света, където Widex има представителства. Международната гаранция се признава само с издадена валидна международна гаранционна карта на Widex от АНКА (безплатно, при поискване от клиента). Гаранцията не важи за консумативите и аксесоарите (батерии, акумулатори, гумени бутончета, отливки, стандартни охлюви, SeruStop и др.), както и когато апаратът е бил използван неправилно, грубо или е бил правен опит за ремонт извън фирмения сервиз. Извънгаранционно се поддържат всички продавани от фирма АНКА слухови апарати Widex, които вече са спрени от производство в рамките на изминалите 5 години.

Батерии за слуховите апарати Widex

АНКА предлага Zn-Air батерии от Widex (Дания), Rayovac (САЩ) и iCellTech (Корея) за всички модели слухови апарати на следните цени:

Батерии Rayovac
 • Tип 10. Цена за един брой - 1,50 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 13. Цена за един брой - 1,50 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 312. Цена за един брой - 1,50 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 675. Цена за един брой - 1,50 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
Батерии Widex
 • Tип 10. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 13. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 312. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 675. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
Батерии iCellTech
 • Tип 10. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 13. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 312. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте
 • Tип 675. Цена за един брой - 1,20 лв; цена на едро (над 60 бр.) - попитайте

За джобните модели слухови апарати (серия S) се предлагат алкални батерии тип AA (1,5V) на цена 1,20 лв. за брой.

Всички видове батерии могат да бъдат закупувани в произволни количества от офиса на АНКА. Батериите могат да бъдат доставяни и на място при клиента (по куриер с наложен платеж) в опаковки по 6 броя, като транспортът е за сметка на клиента, а поръчка може да се направи по телефон или e-mail. Не забравяйте да укажете типа батерии (или модела слухов апарат), броя опаковки, име, адрес за доставка и мобилен телефон за връзка.

Забележка: Фирма АНКА си запазва правото за промяна в цените без предизвестие.

Лаборатория за индивидуални отливки

Ние разполагаме със собствена лаборатория за изработка на индивидуални отливки от ушния канал на пациента. На клиента се взима мярка от ухото в нашия офис и по специална технология, с висококачествено оборудване на фирмите Dreve и Egger от Германия и материали на Dreve се изработва фина и изящна отливка точно по канала на клиента. Към нея се свързват задушните модели слухови апарати с малък гумен шлаух. Чрез отливката се намалява опасността от възникване на микрофония и значително се подобрява качеството на звука. Цените на различните отливки са дадени в таблицата по-долу. Свързващите шлаухчета са безплатни, а черупките за вътреушните и вътреканалните модели са включени в цената на самия слухов апарат.

Цени на отливки, изработвани от АНКА
Услуга 6 / Тип отливка 4 Мека Твърда Термософт
Обикновена
  София: 3 работни дни
  Пловдив: 7 работни дни
49 лв. 39 лв. 59 лв.
Бърза
  София: 24 часа
  Пловдив: 3 работни дни
58 лв. 48 лв. 68 лв.
Експресна
  София: 6 часа
  Пловдив: не се предлага
64 лв. 54 лв. 74 лв.

Предлагат се също и стандартни отливки (охлюви за джобни апарати) в 5 различни размера за ляво или дясно ухо както и универсални гумени бутончета в 7 различни размера. Стандартните охлюви се доставят само с поръчка, а бутончетата струват 3,50 лв. за брой.

Забележка: Фирма АНКА препоръчва вместо стандартните охлюви и бутони да се използват индивидуални отливки с цел повишаване качеството на сигнала и оптимален комфорт на слуховото възприятие.

За джобните апарати освен вече споменатите охлюви се предлагат още и резервни слушалки за въздушна и костна проводимост и кабели за връзка (шнурчета) с два или три извода.

Цени на слушалки и кабели за джобни апарати
Продукт 6 / Тип 4 с 2 извода с 3 извода
Слушалка за костна проводимост (при поръчка) (при поръчка)
Слушалка за въздушна проводимост (при поръчка) (при поръчка)
Свързващ кабел 11 лв. 18 лв.

Забележка: Фирма АНКА си запазва правото за промяна в цените без предизвестие.

Аксесоари за слуховите апарати Widex

Адаптер за очила
За задушните слухови апарати се предлагат специални адаптери за прикрепването им към рамки за очила. Чрез тях очилата и апарата стават едно неразделно цяло. Адаптерите са удобни за хора с увреден слух, които ползват и очила за корекция на зрението. Поставянето на адаптера изисква срязване на рамката, което е необратимо.
Цена: при поръчка.

Тестер за батерии
За проверка годността на батериите на слуховите апарати се предлагат специални светодиодни тестери-ключодържатели на Widex.
Цена: 7,50 лв.

Кутийки
Резервни кутийки за всички видове слухови апарати.
Цена: 7 лв.

Кърпички за почистване
Памучни почистващи кърпички за всички видове слухови апарати, черупки и отливки.
Цена: 1 лв.

Комплекти за задушни апарати
За поддържане на задушните слухови апарати се предлагат комплекти с почистващ инструмент и магнит за улесняване смяната на батериите.
Цена: 2 лв.

Помпичка (за отливки)
Специална помпичка за продухване и подсушаване на отливки.
Цена: 15 лв.

NanoCare комплекти (за вътреканални и вътреушни апарати и Passion модели)
За предпазване от ушна кал на вътреканалните и вътреушните слухови апарати (моделите CIC, X и XP от всички серии) и моделите от серията Passion. Един комплект съдържа 8 предпазителя.
Цена: 6,90 лв.

Подсушаващи комплекти
Слуховите апарати са чувствителни към влагата, тъй като тя може да ги повреди. За спортисти и хора, склонни към обилно изпотяване се предлага специален комплект с контейнер и влагоабсорбиращи гранули за подсушаване на слуховите апарати.
Цена: 12 лв.

Поддържащи комплекти за деца
АНКА предлага и специален комплект за поддръжка на слуховите апарати на малки деца. В него са включени аксесоари за подсушаване, преглед и почистване на апаратите и инструкция за тяхното използване от родителите.
Цена: 29 лв.

Дистанционно управление RC3-2
Безжично дистанционно управление за моделите от сериите Inteo и AIKIA, с възможност за контрол на силата на звука, избор на програма и настройка на таймер с аларма. Едно устройство може да управлява един или два слухови апарата, едновременно или независимо.
Цена: 349 лв.

Дистанционно управление RC4-2
Безжично дистанционно управление за моделите от сериията mind440, с възможност за контрол на силата на звука, избор на програма и настройка на таймер с аларма. Едно устройство може да управлява един или два слухови апарата, едновременно или независимо.
Цена: 349 лв.

Забележка: Фирма АНКА си запазва правото за промяна в цените без предизвестие.

FM система за безжична комуникация SCOLA
(второ поколение, наследник на Microlink)

FM системата SCOLA се предлага с 2 години гаранция за своите активни компоненти. Гаранцията не важи за акумулаторите. В допълнение към конфигурациите се предлагат и следните части:

Допълнителен адаптер (обувка)
Резервни обувки за всички видове слухови апарати с директен аудиовход.
Цена: 39 лв.

Акумулатор (за SCOLAtalk)
Резервна акумулаторна батерия.
Цена: 12 лв.

Забележка: Фирма АНКА си запазва правото за промяна в цените без предизвестие.

Представителства на Widex по света

Гаранцията на слуховите апарати Widex важи във всяка страна по света, където има официално представителство на Widex. Ако ви предстои пътуване, моля свържете се с АНКА и поискайте международна гаранционна карта на английски език. Тя се издава безплатно и ви осигурява гаранционно обслужване в сервизните центрове на Widex по света при фабрични дефекти, настъпили по време на гаранционният период. Моля вижте и Списъка на представителствата на Widex по света за да се информирате дали и къде има сервиз и поддръжка, съобразно вашата дестинация.

Актуализирано на 25.10.2011 г.