Дигитални слухови апарати – серия DREAM 110

Начало > Продукти > Слухови апарати > Серия DREAM 110 Новa серияНовото в DREAMОбзор на гаматаСравнителна таблицаDREAM 110Модели


DREAM – Истинският звук
DREAM 110 – 3-канален дигитален слухов апарат от стандартен клас

DREAM (Дрийм) е най-новата и модерна серия от безжични слухови апарати, разработена от Widex, предлагаща безкомпромисно качество на звука и върхов комфорт на чуване. DREAM използва изцяло новата технологична платформа TRUE ISP с входен динамичен обхват от 113 dB, което позволява прецизната и коректна обработка дори и на най-силните сигнали в целия звуков спектър. DREAM ви дава най-доброто от съвременните технологии в съчетание със страхотен дизайн, висока надеждност и на най-добрата възможна цена. С DREAM мечтите стават реалност.


Новото в DREAM

Серията DREAM открива много нови възможности пред тежко чуващите потребители, давайки им 3 основни предимства с цел подпомагане на чуването и улесняване на общуването с околните при всякакви условия, дори и в най-шумната възможна среда.

ПОВЕЧЕ ЗВУК С изключително широкия входен динамичен диапазон от 113 dB, апаратите от серията DRЕAM улавят и запазват характеристиките на околния звук дори и при много високи пикови нива на звуковия спектър. Това позволява прецизна и точна обработка на входния сигнал от системите на апарата дори и при силен околен шум, като напр. на парти или на спортно събитие.

ПОВЕЧЕ ДУМИ Разбираемостта на речта е от ключово значение за провеждане на нормална комуникация с околните. Често обаче, общуването протича затруднено, тъй като някои думи биват пропуснати или грешно разбрани, особено в шумна околна среда. Благодарение на разширения входен динамичен обхват и усъвършенстваните системи за шумопотискане и подсилване на речта, DREAM е способен да подобри говорната разбираемост и чуването в шум с над 40%*.

* В сравнение със съпоставими по цена и възможности слухови апарати

ПОВЕЧЕ ИНДИВИДУАЛНОСТ С богатите си възможности за персонализиране и индивидуални настройки, моделите DREAM могат да отговорят на нуждите и потребностите и на най-взискателните клиенти, давайки им най-доброто, което се предлага от Widex в настоящия момент.


Обзор на гамата DREAM

Гамата DREAM се състои от 4 серии с различни възможности и характеристики, изпълнени в 3, 5, 10 и 15-канални модели. Те са предназначени за хора от всички възрасти, включително и за деца и могат да компенсират почти всички типове слухови загуби. Във всеки слухов апарат от серията DREAM се използват най-новите електронни системи и технологии за цифрова обработка на сигнала, базирани на платформата TRUE ISP. Цифровият DSP процесор на DREAM има възможност за безжичен обмен на данни и осигурява оптимален слухов комфорт и максимално качество на възпроизвеждания звук при всяка слухова ситуация. Таблицата по-долу показва характеристиките и възможностите на различните серии в гамата DREAM, като серията DREAM 110 е маркирана в светло-син цвят.


Сравнителна таблица

СерияDREAM 110DREAM 220DREAM 330DREAM 440
КласСтандартенСреденВисокВърхов
Технология100% дигитална, базирана на платформата TRUE ISP
Безжична връзка WidexLink
Двупосочен обмен на данни InterEar
Брой канали351015
True-Input входен обхват113 dB113 dB113 dB113 dB
КомпресияEDRCTruSoundTruSound TruSound
Шумопотискане със SIS
SmartSpeak гласови съобщения
Разширител на чуваемостта
Контрол на силата на звука и слуховите програми
Система за персонална аклиматизация
Многопосочно активно
премахване на микрофонията
ZEN Фрактален генератор с Автоматичен тонален композитор
Stereo

Stereo

Stereo
Система за автоматично насочване на микрофонитеHD LocatorHD LocatorHD Locator
Система за обратен фокус 
Омекотител на звука  
Дигитална симулирана ушна мида  
Система за подсилване на речта  
Персонална ZEN програма   
Аларма при прекъсване на безжичната връзка с другия апарат   
Брой програми2345
DEX асистиращи устройства
В производствоОт средата на 2014 г.
Гаранция24 месеца


DREAM 110 в детайли

Серията слухови апарати DREAM 110 наброява 7 модела – изцяло вътреканалният D1-CIC, вътреушният D1-XP, микро-задушният D1-PA Passion (RIC), микро-задушният D1-m-CB, мини-задушният D1-9, задушният D1-FA Fashion и мощният мини-задушен апарат D1-FS Fusion (RIC/RITE). Всички модели са 100% дигитални, с 3-канални DSP процесори, базирани на технологията TRUE ISP с възможност за безжично свързване по системата WidexLink и безжичен обмен на данни с интерфейса InterEar. DREAM 110 имат вграден имунитет срещу смущения от NMT, GSM и DECT телефонни системи, което позволява на притежателите им да използват своите клетъчни и мобилни телефони без никакви проблеми заедно със слуховите си апарати. Вижте някои от ключовите характеристики на моделите DREAM 110 по-долу.

 • TRUE-ISP - Това е новата технологична платформа за обработка на сигнала, която може да приема и обработва пълния спектър на звуковия диапазон в динамичен обхват от 113 dB и да разпределя информацията за звуковата среда между двата слухови апарата по безжичен път. При този тип управление, двата слухови апарата (носени на двете уши) могат да работят синхронно и позволяват чуването с тях да съответства в максимална степен на това, което имат хората с нормален слух.

 • WidexLink™ - Това е безжичната технология, позната от сериите CLEAR, специално разработена за обмен на цифрова информация между слухови апарати и/или асистиращи устройства с помощта на радиосигнал. Тя позволява изключително бърза трансмисия на данните, с много малък разход на енергия, без да се влияе от външни електромагнитни смущения и интерференции.

 • InterEar - Това е набор от системи и технологии, базирани на WidexLink, които се грижат за синхронизиране на данните, обменяни между подсистемите в два куплирани (паралелно работещи) слухови апарата на двете уши. InterEar спомага за коректното представяне на пространствения звук на съответните нива така, че да бъде локализиран в точната посока и на правилното разстояние, служи за премахване на микрофонията, подпомага говорната разбираемост в много шумни среди и др.

 • Богата гама от цветове - Различните модели се предлагат в няколко цветови варианта с до 14 възможни матови или перлени нюанса за видимата част от корпуса (в зависимост от модела) за да отговорят на индивидуалните изисквания на всеки потребител.

 • DEX асистиращи устройства - Серия от специализирани устройства за подпомагане на потребителя в управлението на слуховите апарати, разговорите по телефона или приемането на сигнали от външни аудио­източници по безжичен път. Всяко DEX устройство може да управлява до 2 апарата, както и всеки апарат може да бъде управляван от повече от едно устройство, в зависимост от нуждите и предпочитанията на потребителя.

Всички DREAM модели могат да работят с дистанционните управления и асистиращи устройства от серията DEX. Гаранцията на всички слухови апарати Widex, вкл. и моделите от серията DREAM 110 е 24 месеца.


DREAM 110 модели

D1-CIC – Миниатюрен изцяло вътреканален слухов апарат

Eдин от най-малките дигитални слухови апарати в света. Той се побира изцяло в ушния канал и е практически невидим от околните (от апарата се подава само една миниатюрна прозрачна корда, за да може да бъде изваден от ухото). Изключително подходящ за всички, които желаят пълна дискретност, удобство при ползване и най-високо качество, гарантирано от модерната дигитална технология на DREAM. Подходящ за леки и средни слухови загуби (до 70 dB max). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110 (без дву­микрофонната верига и свързаните с нея системи).

Индивидуалната отливка за апарата се изработва в собствената лаборатория на фирма АНКА като предварително се взема мярка от ухото на клиента в някой от нашите офиси или при някой от нашите дистрибутори в страната. Готовият слухов апарат може да се различава от показания на снимката.
Тип: Вътреканален (индивидуален) | Настройка: Класическа, с възможност за вент | Макс. мощност: 70 dB
Батерия: 10 Zn-Air | Тел. бобина: Не | Контрол: DEX
Възможни цветове:
Документация: Технически спецификации | Упътване за употреба

D1-XP – Миниатюрен вътреушен слухов апарат с повишена мощност

Той е малък и дискретен, но с големи възможности и върхово качество на възпроизвеждания звук. Препоръчва се за хора, които желаят дискретност и комфорт при ползване, но не могат да използват CIC модела поради различни причини (малък ушен канал, по-тежка слухова загуба и др.). Подходящ за леки, средни и средно-големи слухови загуби (до 85 dB max). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110.

Индивидуалната отливка за апарата се изработва в собствената лаборатория на фирма АНКА като предварително се взема мярка от ухото на клиента в някой от нашите офиси или при някой от нашите дистрибутори в страната. Готовият слухов апарат може да се различава от показания на снимката.
Тип: Вътреушен (идивидуален) | Настройка: Класическа, с възможност за вент | Макс. мощност: 85 dB
Батерия: 312 Zn-Air | Тел. бобина: Да | Контрол: DEX
Възможни цветове:
Документация: Технически спецификации | Упътване за употреба

D1-PA Passion – Микро-задушен слухов апарат със слушалка в ухото

Луксозен и елегантен, подходящ за всяко ухо. С класическа или отворена настройка и възможност за избор на позлатен или посребрен предпазител за микрофоните. Предвиден за леки до средни слухови загуби (до 80 dB max). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110.

Тип: Задушен, със слушалка в ухото | Настройка: Класическа или отворена | Макс. мощност: 80 dB
Батерия: 10 Zn-Air | Тел. бобина: Не | Контрол: DEX
Възможни цветове:
Документация: Технически спецификации (S) | Упътване за употреба

D1-m-CB – Микро-задушен слухов апарат с ClearBand слушалка

Той е стилен и дискретен, като чудесно прилепва зад всяко ухо. С класическа или отворена настройка и ClearBand слушалка с подобрени параметри. Предвиден за леки до средни слухови загуби (до 85 dB max). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110.

Тип: Задушен | Настройка: Класическа или отворена | Макс. мощност: 85 dB
Батерия: 10 Zn-Air | Тел. бобина: Не | Контрол: DEX
Възможни цветове:
Документация: Технически спецификации | Упътване за употреба

D1-9 – Класически мини-задушен слухов апарат

Стандартен модел в доказалия се във времето класически форм-фактор на корпуса. С възможност за класическа или отворена настройка. Подходящ за малки, средни и средно-големи слухови загуби (до 90 dB max). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110.

Тип: Задушен | Настройка: Класическа или отворена | Макс. мощност: 90 dB
Батерия: 13 Zn-Air | Тел. бобина: Да | Контрол: Сила на звука, програмен бутон, DEX
Възможни цветове:
Документация: Технически спецификации | Упътване за употреба

D1-FA Fashion – Модерен задушен слухов апарат от ново поколение

С иновативен тънък дизайн, класическа или отворена настройка и специално крайно усилвателно стъпало с намалена консумация. Подходящ за леки, средни и средно-големи слухови загуби (до 95 dB max). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110.

Тип: Задушен | Настройка: Класическа или отворена | Макс. мощност: 95 dB
Батерия: 312 Zn-Air | Тел. бобина: Да | Контрол: Сила на звука, програмен бутон, DEX
Възможни цветове:
Документация: Технически спецификации | Упътване за употреба

D1-FS Fusion – Мощен мини-задушен слухов апарат със слушалка в ухото

Малък и дискретен, подходящ за всяко ухо. С класическа или отворена настройка и избор измежду 3 различни по мощност слушалки. Предвиден за леки, средни и тежки слухови загуби (до 115 dB max с HP слушалка). Този модел използва безжичния 3-канален TRUE-ISP процесор и включва всички нови системи и технологии, характерни за серията DREAM 110.

Тип: Задушен, със слушалка в ухото | Настройка: Класическа или отворена | Макс. мощност: 115 dB (HP)
Батерия: 312 Zn-Air | Тел. бобина: Да | Контрол: Програмен бутон, DEX
Възможни цветове:
Документация: Техн. спецификации (М) | Техн. спецификации (P) | Техн. спецификации (HP) | Упътване за употреба

Всички продукти на Widex притежават CE и ISO сертификати за качество съгласно нормите и изискванията на Европейския съюз.

Забележки:

 • Всички слухови апарати Widex могат да бъдат закупувани с използване на целева помощ от Социални грижи, като разликата между лимита и цената на избрания модел се доплаща от клиента.
 • Всички задушни (без D1-m и D1-PA) и вътреушни модели DREAM могат да използват FM системата SCOLA на Widex за безжична комуникация между потребителя и околните.
 • Цветовете и накрайниците на реалните модели може да се различават от тези, показани на илюстрациите.
 • Widex си запазва правото за промени в дизайна и спецификациите без предизвестие.
 • Моля свържете се с нас за да ви предоставим най-точна информация и цени за конкретно интересуващия ви продукт.

  Актуализирано на 16.02.2015 г.